Amerikanersiloer sikrer fremgang hos Sandager Skovgaard

Som deltager i projekt PattegrisLIV, er det vigtigt for besætningen hos Sandager Skovgaard, nord for Svendborg, at alle forhold fungerer optimalt. Et af de afgørende elementer, som har haft en direkte indvirkning på bedriftens resultater, har været indkøbet af to Sukup Europe/Dancorn amerikanersiloer.

Driftleder, Tore Buhrkall og afdelingsleder i farestalden, Marianne Kyed kan se tilbage på et forløb præget af udsving i dødeligheden hos deres pattegrise, og de har forsøgt at finde frem til årsagen bag de registrerede udsving.

Ud over faktorer som bedre egenpasning og ændring i kastrationsmetode, har man også valgt at optimere kornopbevaringen gennem indkøb af to amerikanersiloer.
”Udsvingene i dødeligheden skal også ses i sammenhæng med opbevaringen af vores korn. De gastætte siloer leverede ikke optimal opbevaring, for vi oplevede meget svingende kvaliteter. Når de var tomme i foråret, og vi købte korn ind, så fik vi med det samme fremgang i soholdet, der fx begyndte at malke meget bedre op.

Derfor blev to amerikanersiloer indkøbt i høst 2015, og det har medvirket til, at vi nu går frem.”
- vurderer Tore Buhrkall, Driftsleder.

Kilde: Magasinet Svin, Nr.8 / August 2016, ”Bølgegang under PattegrisLIV” – artikel af Søren Tobberup Hansen