Starten på DanCorns fremstød i Baltikum blev markeret på en landbrugsmesse i Riga, hvor Inter-Silos stand bl.a. blev besøgt af Letlands landbrugsminister.

Virksomheden DanCorn har længe ønsket at fremme salget af sine produkter i Baltikum, og har på den baggrund indgået en forhandleraftale med det litauiske selskab, UAB Inter-Silo.

"Vi indgik i 2013 en forhandleraftale med UAB Inter-Silo, et litauisk selskab ejet 60 procent af en dansker og de resterende 40 procent af en litauer."
- oplyser direktør Jens Munk Jensen, DanCorn i Hedensted.

Årsagen til at valget faldt på Inter-Silo var, at Dancorn i forvejen har et samarbejde med virksomheden omkring montage af siloer med videre i Danmark og på sine eksportmarkeder, der omfatter EU.

"Dette samarbejde er gradvist blevet udbygget, og da selskabet har base i Litauen, var det nærliggende at indgå en forhandleraftale vedrørende Litauen."

Også Letland og Estland

Kontoret i Litauen ledes af Anton Jemanov, der er medejer og direktør. Der beskæftiges herudover seks medarbejdere i salg og administration. Salgsansvarlig er Elonas Cerniauskas.

"Fordelen ved samarbejdet med Inter-Silo i Litauen er, at forhandleren er full-line, og således koncentrerer salgsindsatsen til Dancorns produkter indenfor kornhåndteringsudstyr, såsom siloer, tørrerier, transportudstyr og planlager." - siger Jens Munk Jensen.

Samarbejdet er i 2014 blevet udvidet til også at omfatte landene Letland og Estland. Foreløbig betjenes begge lande fra et nyoprettet kontor i Riga, der ledes af Martins Trups.

Ministerbesøg

Starten på salget i Letland og Estland blev markeret på en landbrugsmesse i Riga, og standen blev bl.a. besøgt af Letlands landbrugsminister.

En delegation på 18 gæster fra Baltikum var på besøg på Dancorns stand på Agromek i dagene fra den 25. til den 28. november.